Vsako leto, po nove šolske torbe

Se tudi to vam dogaja, ko mislite, da bo vaš otrok lahko imel torbo saj dve leti, pa na koncu leta od šolske torbe ne ostane skoraj nič. Pri nas je to vsako leto. Res, da imamo pri hiši dva sina in verjetno je drugače, če imate hčerko. One so bolj skrbne in stvari bolj čuvajo, za fante pa so šolske torbe le torbe, kjer nosijo zvezke in nič drugega.

Se pa je že zgodilo, da smo novo torbo morali kupiti tudi na polovici šolskega leta. To pa je bilo res preveč. Takrat sva z možem mal ponorela in mu rekla, da enostavno ne bo dobil več nove šolske torbe in pika. Saj veste, da otroku pa v šolo ne boste kupili slabe šolske torbe, kajti danes v njih nosijo toliko zvezkov in te torbe so res težke, ker pa se naši otroci še razvijajo, moramo gledati na njihove hrbte. Če bi lahko kupovali navadne torbe, bi bilo to lažje, tako pa moramo otroku kupiti kvalitetno in dobro narejeno torbo, ta pa ni tako poceni. 

Vsi vemo, da so šolske torbe potrošni material, vendar bi tudi vsi bili veseli, da bi jo naši otroci, ko jo kupimo, le lahko uporabljali saj dve leti. Mi smo imeli primer, ko je otrok zakorakal v prvi razred in veste, da so skoraj vse šolske torbe narejene dobro. Čez nekaj časa, sem opazila, da se je začela trgati ročka, kjer se torba nosi, seveda to ne more biti tako. Nesla sem jo pokazat v knjigarno in oni so jo takoj zamenjali. Kajti resnično ni bil kriv on, saj so te šolske torbe večinoma kar na enem mestu in otroci v prvem razredu jih ne premikajo veliko, saj se niti ne selijo iz razreda v razred. Tako, da nisem več presenečena, da gremo vsako leto po nove šolske torbe, otroci pa so seveda veseli.